po uzoru na američki senat

Akteri afere 'Respirator' mogli bi na historijsko, javno saslušanje

Hronika11.05.20, 16:21h

Akteri afere 'Respirator' mogli bi na historijsko, javno saslušanje
Odgovor je dostavio i direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, a kako je za Avaz je potvrdio delegat Zvonko Marić, član ovog parlamentarnog tijela, odgovor je stigao u toku sjednice

 

Odbor Doma naroda Parlamenta FBiH za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Kine koji su plaćeni 10,5 miliona KM danas nije dobio odgovore institucija na 10 pitanja koja su im ranije upućena, a koji su trebali stići najkasnije danas. 

 

Kako je "Avaz" već objavio, odgovore je dostavila Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, koja je navela kako nije nadležna za postupak nabavke, te u skladu s tim nemamo saznanja o postupku nabavke i isporuke spornih respiratora. 

 

Odgovor je dostavio i direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, a kako je za Avaz je potvrdio delegat Zvonko Marić, član ovog parlamentarnog tijela, odgovor je stigao u toku sjednice. 

 

- Solakov papir je stigao naknadno, u koverti jedna rečenica da nije u mogućnosti da to uradi. Ja smatram da je i nedavanje odgovora i ovo ignorantsko ponašanje svojevrsni odgovor. Oni ne poštuju Gornji dom, koji je na vrhu hijerarhijske ljestvice, i time demonstriraju šta oni zapravo misle o institucijama i ovoj državi - ocijenio je Marić. 

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!