interesantno

Društvene mreže kao odraz karaktera: Šta govori vaša profilna fotografija? Iznenadit ćete se...

Lifestyle10.05.20, 18:25h

Društvene mreže kao odraz karaktera: Šta govori vaša profilna fotografija? Iznenadit ćete se...
Fotografija sa partnerom, poručuje: “Imam vezu, neko me voli!” Upravo ovakve fotografije pokazuju da toj osobi nedostaje ljubav, samopouzdanje i ljubav prema sebi

 

Glavna, profilna fotografija ili avatar može da kaže mnogo o vašoj ličnosti. Možda niste znali, ali to je vaša poruka svijetu.


Ako je na slici dijete, u smislu: vi kao dijete, ili neka beba – model, vi poručujete: “Ja sam još mala, ne mogu i ne želim da se nosim sa problemima!” Takva fotografija ukazuje da vam nedostaje ljubav, briga, pažnja. Ne želite da odrastete, nezreli ste i infantilni.

 

Ako je na vašoj glavnoj fotografiji vaše dijete ili djeca, vi poručujete: “Moje dijete – to sam ja. Ovo je moje najveće dostignuće”. Ove osobe obično pate od toga što nisu u životu postigle ono što su htjele, pa svoje snove kanališu kroz dijete. Ono će da uradi ono što one nisu mogle.

 

Fotografija sa partnerom, poručuje: “Imam vezu, neko me voli!” Upravo ovakve fotografije pokazuju da toj osobi nedostaje ljubav, samopouzdanje i ljubav prema sebi.

 

Pejzaž ili drugi prirodni elementi, kažu: “Vrijeme mi je za odmor!” Osobi koja je izabrala ovakvu profilnu fotografiju obično nedostaje harmonije. Takvim ljudima je često potrebna potvrda okoline da im je odmor neophodan.

 

Zvanična fotografija, poručuje: “Uspješan sam!” Ovakve osobe traže da im drugi potvrde kako su “dobri”. Želju za ljubavlju kanališu kroz priznanje uspjeha.

 

Smiješna fotografija kaže: “Ne shvatam ništa ozbiljno”. Takve osobe su upravo suprotnost onome što poručuju. Često su tužni i osjećaju se neprijatno i usamljeno.

 

Nedostatak fotografije: “Ne gledajte me!” Osobe koje su izabrale da ništa ne stave za svoju profilnu fotografiju na društvenim mrežama su često nesigurne, tajanstvene i nepovjerljive. Ponekad su čak i sumnjičave, žele da kontrolišu situaciju.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još