video/ direktor Agencije za javne nabavke BiH o aferi

Đenan Salčin: Ja se ne bojim nikoga, možda se oni mene boje... Ja i moja agencija smo čisti!

Hronika09.05.20, 09:23h

Đenan Salčin: Ja se ne bojim nikoga, možda se oni mene boje... Ja i moja agencija smo čisti!
Za samo jedan dan KCUS je raspisao hitni postupak sa jednom firmom,istog dana donio odluku i prihvatio odluku te firme, avansno platio oko 3 miliona za 30-40 respiratora, ta firma nije mogla izvršiti ugovor i raskidaju ga


Kada se javne nabavke mogu vršiti uz izuzeće od zakona, a kada je potrebno provesti javni postupak? Ovo su osnovna pitanja o kojima je na Face TV sinoć govorio direktor Agencije za javne nabavke BiH Đenan Salčin.

 

Za samo jedan dan KCUS je raspisao hitni postupak sa jednom firmom,istog dana donio odluku i prihvatio odluku te firme, avansno platio oko 3 miliona za 30-40 respiratora, ta firma nije mogla izvršiti ugovor i raskidaju ga.

 

Odjednom KCUS-u ne trebaju respiratori kada izbija afera Respirator?! Tražili smo izvještaj od KCUS-a,nisu ga dostavili,moraju ga dostaviti, nije ista specifikacija respiratora koje je tražio KCUS i onih koje je nabavila Srebrena malina!

 

Sumnjivo mi je da su se pojavila dva ugovora sa različitim specifikacijama - jedna vrsta respiratora u ugovoru a druga nabavljena!

 

Nisam žrtva, ja i moja Agencija smo čisti! Zašto je neko donio odluku da se kupuju respiratori a rečeno je da ne trebaju? Nismo podnijeli krivične prijave protiv Civilne zaštite i Srebrene maline,juče smo tek dobili njihovu dokumentaciju.

 

Osim ovoga, što je još govorio Salčin za Face TV pogledajte u videoprilogu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još