Iz Naroda i pravde reaguju na navode o nabavci maski

'SDA nastoji skrenuti pažnju sa višemilionske afere oko respiratora... Kemal Cacan nije naš član niti je kadar ove stranke'

Front07.05.20, 12:25h

'SDA nastoji skrenuti pažnju sa višemilionske afere oko respiratora... Kemal Cacan nije naš član niti je kadar ove stranke'
Iz ove stranke ističu kako je Komandant Štaba civilne zaštite KS upravo kadar SDA i ministrica u Vladi KS Nihada Glamoč te da je od vremena proglašenja stanja prirodne nesreće upravo ovaj Štab rukovodio ključnim procesima u KS

 


U vezi sa nabavkom zaštitnih maski koje je provela Kantonalna uprava civilne zaštite KS, iz Naroda i Pravde su reagirali na iznošenje "netačnih informacija u javnosti o povezanosti ove stranke i uprave Kantonalnog štaba civilne zaštite KS u vrijeme spomenute nabavke".

 

Optužbe koje je u javnosti iznio Kantonalni odbor SDA KS, iz Naroda i Pravde u potpunosti negiraju navodeći kako tadašnji v.d. direktora Kantonalne uprave civilne zaštite KS Kemal Cacan nije član Naroda i Pravde niti je imenovan na funkciji direktora kao kadar ove stranke.

 

„Kada je smijenjen prethodni direktor Samir Džihić koji je u izuzetno teško stanje doveo posebno Profesionalnu vatrogasnu brigadu KS, proveli smo unutarstranačke konsultacije i na ovu poziciju predložili osobu koja je magistar zaštite i spašavanja. No, ta osoba nikad nije imenovana na poziciju direktora jer je smijenjena tadašnja Vlada KS. Kemal Cacan imenovan je po uobičajenoj proceduri da funkciju do imenovanja direktora obavlja neko iz reda zaposlenika Civilne zaštite KS. Isti nije član Naroda i Pravde niti je imenovan na funkciju v.d. direktora kao kadar Naroda i Pravde“, kaže se u saopćenju.

 

Iz ove stranke ističu kako je Komandant Štaba civilne zaštite KS upravo kadar SDA i ministrica u Vladi KS Nihada Glamoč te da je od vremena proglašenja stanja prirodne nesreće upravo ovaj Štab rukovodio ključnim procesima u KS.

 

„Ukoliko postoji bilo kakva nejasnoća vezana za javne nabavke u vrijeme pandemije svakako podržavamo nadležne da izvrše potrebne provjere. Zaštitne maske kupljene su po direktnom nalogu Štaba civilne zaštite KS koji je na sjednici jednoglasno odabrao ponuđača i zadužio Civilnu zaštitu da provede nabavku. Smatramo da ovakvim iznošenjem neistina SDA nastoji skrenuti pažnju sa višemilionske afere vezane za kupovinu respiratora“, kaže se na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!