Dobra epidemiološka situacija u FBiH

Mandić: Nastavljamo s popuštanjem restrikcija, možemo uskoro očekivati i javni saobraćaj

Hronika05.05.20, 13:54h

Mandić: Nastavljamo s popuštanjem restrikcija, možemo uskoro očekivati i javni saobraćaj
Želim zahvaliti svima koji su društveno odgovorni i koji se pridržavaju mjera za suzbijanje širenja zaraze, posebno penzionerima, a da bismo i dalje imali dobre rezultate i zaštitili živote moramo ih se i dalje pridržavati, rekao je Mandić

 

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić izjavio je danas da će u FBiH biti nastavljeno s postepenim popuštanjem određenih restrikcija kad je u pitanju nastavak rada u pojedinim djelatnostima, te da se može očekivati i ponovno pokretanje javnog saobraćaja.

 

Naveo je da posljednjih dana imamo dobre vijesti po pitanju epidemiološke situacije, ali je poručio građanima da ne smije biti opuštanja.

 

- Želim zahvaliti svima koji su društveno odgovorni i koji se pridržavaju mjera za suzbijanje širenja zaraze, posebno penzionerima, a da bismo i dalje imali dobre rezultate i zaštitili živote moramo ih se i dalje pridržavati - rekao je Mandić.

 

Dodao je da nas pozitivni rezultati ne smiju dovesti u zabludu te da ne smije biti popuštanja u mjerama lične zaštite.

 

Mandić je zahvalio zdravstvenim radnicima i rekao da je ponosan na njih jer su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

 

Potcrtao je da je Federalno ministarstvo zdravstva isključeno iz rada Federalnog štaba civilne zaštite i da nije upoznato s procedurama i pojedinostima oko nabavke medicinske opreme i testova na koronavirus, što smatra nenormalnim u ovakvoj situaciji.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!