Nakon što je zabilježen veliki skok broja oboljelih ljekara i tehničara

U toku iseljavanje pacijenata sa UKC Banjaluka: Niko od nadležnih još se nije obratio javnosti

Hronika02.05.20, 13:35h

U toku iseljavanje pacijenata sa UKC Banjaluka: Niko od nadležnih još se nije obratio javnosti
Jutros je, podsjećamo, saopćeno da je u posljednja 24 sata evidentirano ukupno 49 novozaraženih osoba u ovom bh. entitetu

 

U toku je premještanje pacijenata sa pojedinih klinika Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, javlja reporterka N1 televizije s mjesta događaja.

 

Kako javlja reporterka N1, ovim povodom se zvanično niko od nadležnih nije obratio javnosti.

 

Dosad je u ovoj zdravstvenoj ustanovi evidentirano više od trideset slučajeva zaraze korona virusom među zdravstvenim radnicima.

 

U posljednjoj sedmici, devetoj od izbijanja pandemije, zabilježen je veliki rast broja oboljelih ljekara i tehničara.

 

Jutros je, podsjećamo, saopćeno da je u posljednja 24 sata evidentirano ukupno 49 novozaraženih osoba u ovom bh. entitetu.

 

''Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 455 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 49 osoba u Republici Srpskoj, saopćeno je jutros iz Vlade Republike Srpske''.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još