VIDEO/ Ipak se okreće

'Koliko god da ispečem, odmah nestane': Sarajevski ugostitelj do podne prodao 70 janjadi

Biznis Klub01.05.20, 17:37h

'Koliko god da ispečem, odmah nestane': Sarajevski ugostitelj do podne prodao 70 janjadi
Zbog koronavirusa zabranjeno je okupljanje više od pet osoba u FBiH, tako da je na izletištima u okolini glavnog grada BiH ove godine izostalo tradicionalno roštiljanje i okretanje janjadi

 

Da Sarajlije teško mogu zamisliti prvomajske praznike bez janjetine potvrđuje činjenica da je u jednom od restorana, koji je danas radio, do 12 sati prodato čak 70 janjadi, piše Faktor.

 

Zbog koronavirusa zabranjeno je okupljanje više od pet osoba u FBiH, tako da je na izletištima u okolini glavnog grada BiH ove godine izostalo tradicionalno roštiljanje i okretanje janjadi. To je dobro došlo pojedinim restoranima, koji su na vrijeme osigurali veliki broj janjadi.

 

- Ipak se okreće. Koliko god da ispečem, odmah nestane. Kako dan odmiče sve je veća potražnja, jer se pročulo da pripremamo janjetinu - kaže radnik ovog sarajevskog restorana.

 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još