REVOLT DAMIRA NIKŠIĆA

Zašto pozivam građane da (više) ne nose maske?! O čemu se radi... O punjenju budžeta? Za koga, za malinare?!

Front01.05.20, 15:29h

Zašto pozivam građane da (više) ne nose maske?! O čemu se radi... O punjenju budžeta? Za koga, za malinare?!
Poznajem ljude koji su u prvim danima mjera izašli ispred kuće da bace smeće i kažnjeni su sa po 500 KM. Tu kaznu u galopirajućoj ekonomskoj krizi neće moći podnijeti niti jedan dom

 

Revoltiran odlukom da kazne za nenošenje maski (i rukavica) i dalje iznose 500 KM, bez obzira na tešku ekonomsku krizu u kojoj se već guše brojni bh. građani, nezavisni poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić objavio je komentar na svom Facebook profilu u kome je, između ostalog, pozvao građane da se usprotive ovim naredbama upravo zbog novčanih sankcija, za koje smatra da su neprimjerene trenutnoj ekonomskoj situaciji u državi.

 

Tim povodom je napisao:        


- 500 KM za nenošenje maske, pogotovo u danima kada niste imali gdje da ih kupite jer ih nadležni i odgovorni nisu na vrijeme naručili; u danima kada mase ostaju bez posla...
 

O čemu se radi? O punjenju budžeta? Za koga? Za malinare? 


50 KM bi bilo razumno, ali tek nakon opomene i preporuke gdje otići i kupiti maske. Idealno bi bilo da vam ih sami policajci besplatno ponude, ako je već stanje prirodne nesreće, jer u suprotnom bi mogli pomisliti da država profitira na činjenici da građani moraju sebi kupovati zaštitnu opremu koju nemaju gdje kupiti i da im je zbog toga kretanje još više ograničeno.


Poznajem ljude koji su u prvim danima mjera izašli ispred kuće da bace smeće i kažnjeni su sa po 500 KM. Tu kaznu u galopirajućoj ekonomskoj krizi neće moći podnijeti niti jedan dom.


Predlažem da se sve kazne od 500 KM ponište i vode kao opomene, ili smanje na 50 KM zbog ekonomske krize i nezaposlenosti; u suprotnom pozivam građane na neposluh: neplaćanje ovih kazni i ignorisanje ovako sumanutih odluka.


Ako nam nastave tjerati inat, neka nas pohapse, neka napune zatvore i onda neka odgovaraju za eksploziju epidemije u njima i eventualne smrtne posljedice - poručio je Nikšić.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 115

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još