video/ništa nije i neće biti isto

Kako izgleda rad u sarajevskom frizerskom salonu nakon 45 dana: Obavezne maske, rukavice, a kada uđete...

Biznis Klub01.05.20, 12:18h

Kako izgleda rad u sarajevskom frizerskom salonu nakon 45 dana: Obavezne maske, rukavice, a kada uđete...
Vlasnici objekata koji rade moraju osigurati i poštovati higijensko-epidemiološke mjere koje su im naložene i instrukcije o radu uz instrukcije za sprječavanje infekcija, a koje su dobili od Federalnog ministarstvo zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo

 

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite, frizerski i kozmetički saloni, kao i srodne djelatnosti, od danas ponovo mogu raditi - piše Faktor

 

Vlasnici objekata koji rade moraju osigurati i poštovati higijensko-epidemiološke mjere koje su im naložene i instrukcije o radu uz instrukcije za sprječavanje infekcija, a koje su dobili od Federalnog ministarstvo zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo.

 

Ekipa Faktora posjetila je jedan frizerski salon u Sarajevu kako bi se uvjerili da li se vlasnici salona pridržavaju propisanih mjera, te kakva je posjećenost.


- Nakon 45 dana bez salona i rada opet smo tu. U salonima nije isto i neće biti isto. Između frizera i klijenta je vrlo blizak odnos i povjerenje, a sada poslije odluke rad u salonima je drukčiji. Radimo u maskama, rukavicama, klijenti isto moraju poštovati mjere zaštite - kaže za Faktor Elvedin Polutak, vlasnik frizerskog salona "Headline" na Otoci.


Prema njegovim riječima, pri ulasku klijent mora izvršiti dezinfekciju ruku i obuće. Distanca je obavezna i manje je komunikacije.

 

-Za svaku mušteriju zakazuju se termini i nema onih gužvi po salonu. Malo je napeta atmosfera, ali nama frizerima najbitnije je da smo u salonu i radimo, makar i pod ovim okolnostima. Sretni smo da možemo ponovo uljepšati naše klijente - kaže on.

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još