'Pumpadžije' nastavljaju 'rat'

Nevjerovatna cijena goriva: Litar dizela košta 1,16 KM, benzin skuplji pet feninga!

Biznis Klub28.04.20, 11:12h

Nevjerovatna cijena goriva: Litar dizela košta 1,16 KM, benzin skuplji pet feninga!
Uvidom u aplikaciju "FMT FBiH oil info" evidentno je da je na benzinskoj pumpi Tioil koja se nalazi u mjestu Gospino Vrelo na magistralnom putu M5, cijena litre dizela je 1,16 KM, dok je benzin "super 95" pet feninga skuplji

 

Cijena litre dizela D5 od ponoći je najjeftinije u Travniku, a cijena litra ovog naftnog derivata košta nevjerovatnih 1,16 KM, piše Faktor.

 

Vlada Federacije BiH početkom mjeseca donijela je odluku o neposrednoj kontroli cijene nafte i naftnih derivata, a to je rezultiralo nezapamćenim "padom" cijena goriva u FBiH.

 

U "borbi" za mušterijom, "pumpadžije" nastavljaju "rat" i svakodnevno obaraju cijene, a to je najočitije u Travniku.

 

Uvidom u aplikaciju "FMT FBiH oil info" evidentno je da je na benzinskoj pumpi Tioil koja se nalazi u mjestu Gospino Vrelo na magistralnom putu M5, cijena litre dizela je 1,16 KM, dok je benzin "super 95" pet feninga skuplji, javlja Faktor.

 

Na ovoj pumpi tokom vikenda cijena dizela je bila 1,21 KM po litru, a nakon što je jučer i konkurentska pumpa odredila istu cijenu, na Tioilu su odlučili da zadrže svoje potrošače, te su dodatno snizili naftne derivate.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još