Iz Ekološkog slobodarskog pokreta tvrde

Šifra na kutijama otkrila: 10,5 miliona KM plaćeni respiratori koji koštaju ukupno 540.000 KM

Front28.04.20, 07:52h

Šifra na kutijama otkrila: 10,5 miliona KM plaćeni respiratori koji koštaju ukupno 540.000 KM
Jedan respirator na ovoj stranici košta 3000$/komad sa porezom što znači da je cijena za 100 komada 300.000$ ili oko 540.000KM bez prevoza i carine

 

Predsjedništvo Ekološkog slobodarskog pokreta, na čelu sa Damirom Nikšićom, je šokirano najnovijim skandalom u režiji Vlade FBiH u tehničkom mandatu. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

 

- Preko firme koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća, „FH Srebrena malina“, uvezeno je i uvešće se ukupno 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM. Ako je vjerovati šifri koja se nalazi na kutijama koje su stigle iz Kine, radi se o ovim respiratorima.


Jedan respirator na ovoj stranici košta 3000$/komad sa porezom što znači da je cijena za 100 komada 300.000$ ili oko 540.000KM bez prevoza i carine.

 

Ministrica financija u tehničkom mandatu i komandantica Federalnog štaba Civilne zaštite, Jelka Miličević (provjerena HDZ bojovnica za fondove, donacije, tendere i sl.), naravno ne zna ko je odobrio ovu nabavku. Premijer FBiH u tehničkom mandatu, Fadil Novalić (nenadmašni SDA borac za fondove, donacije, tendere i sl.) neće da nam pojasni kako je malinarska firma najbolja za nabavku sofisticiranih medicinskih uređaja.

 

Izgleda da će SDA (i njihovi sateliti SBB i DF) jesti srebrene maline zlatnim kašikama, HDZ (i njihovi sateliti iz HNSa) će svoje srebrene maline jesti zlatnim žlicama, dok će ostatak stanovništva biti pogođen ekonomskim posljedicama svjetske pandemije i sve su prilike da će biti gladniji nego što su bili prije pojave koronavirusa.

 

Zahtijevamo od tužilaštva hitnu istragu o tome kako i zašto je odabrana baš ova firma i po ovoj cijeni. Tražimo da se javnosti kaže ko je odgovoran za ove sramne postupke, ko je predložio firmu i ko je podržao prijedlog. Želimo da Inzka probude vapaji prevarenih, bolesnih i izgladnjelih radnika i njihovih porodica, a od građana očekujemo da pamte i nikada im ne oproste - navodi se u saopštenju Ekološkog slobodarskog pokreta (ESPo).

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još