Nezavisni blok poziva nadležne da procesuiraju Novalića i Hodžića

Nije ovo show 'respirator možeš nabaviti ti'! Bahatost prevazilazi čak i svu smušenost i neznanje premijera...

Front27.04.20, 19:34h

Nije ovo show 'respirator možeš nabaviti ti'! Bahatost prevazilazi čak i svu smušenost i neznanje premijera...
Očita sramota, koje se valjda samo ne stide u vladajućoj kasti, pokazuje da će Novalić s ovakvim načinom upravljanja nastaviti i sa novcem koji je predviđen za ublažavanje ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom. Sramota, izjavio je Amer Obradović

 

Nezavisni blok poziva nadležne institucije da provjere nabavku respiratora u režiji Vlade FBiH.


Naime, Novalićeva vlada je angažovala Hayatovog TV voditelja i njegovu firmu da iz Kine nabavi sofisticiranu medicinsku opremu - respiratore.


"Ovo je samo nastavak nestručnog, neprofesionalnog i neodgovornog ponašanja aktuelnih vlasti. Ova bahatost prevazilazi čak i svu smušenost i neznanje premijera Novalića i spomenuta sramotna nabavka mora biti pod hitno procesuirana.


Ovo nije show respirator možeš nabaviti ti, nego ozbiljna stvar koja utiče na zdravstvenu zaštitu naših građana.


Očita sramota, koje se valjda samo ne stide u vladajućoj kasti, pokazuje da će Novalić s ovakvim načinom upravljanja nastaviti i sa novcem koji je predviđen za ublažavanje ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom. Sramota!", izjavio je Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još