Održana video konferencija s predstavnicima ekspertnog tima

Šefik Džaferović: Dajem punu podršku radu Akademije nauka i umjetnosti BiH

Front27.04.20, 18:07h

Šefik Džaferović: Dajem punu podršku radu Akademije nauka i umjetnosti BiH
Uputio je zahvalnost rukovodstvu Akademije na inicijativi za pokretanje tog projekta kao i ekspertnom timu stručnjaka koji predvodi akademkinja Mirsada Hukić, a najavio je i da će podrška tom projektu biti nastavljena

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović održao je video konferenciju s predstavnicima ekspertnog tima koji radi na projektu "Ekspertni sistem za praćenje, prevenciju i koordinaciju sprečavanja širenja Covid-19 virusa - Epidemiološki lokacijsko-obavještajni sistem", Odbora za mikrobiologiju i srodne discipline Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti BiH.

 

Džaferović je ponovio punu podršku radu Akademije nauka i umjetnosti BiH kao vodeće naučne institucije u BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

 

Uputio je zahvalnost rukovodstvu Akademije na inicijativi za pokretanje tog projekta kao i ekspertnom timu stručnjaka koji predvodi akademkinja Mirsada Hukić, a najavio je i da će podrška tom projektu biti nastavljena.

 

Akademkinja Mirsada Hukić upoznala je predsjedavajućeg Džaferovića s trenutnim informacijama o virusu, bolesti i pandemiji te o aktivnostima Akademije nauka i umjetnosti BiH na društveno odgovornom radu u cilju kontrole pandemije u BiH.

 

Članovi ekspertnog tima profesor Mirza Ponjavić i docent Emin Tahirović govorili su o prostornom i vremenskom predstavljanju epidemioloških podataka vezanih za širenje virusa Covid-19 te o uticaju restriktivnih mjera na dinamiku širenja pandemije.

 

Učešće u video-konferenciji uzeo je i predsjednik Akademije nauka i umjetnosti BiH akademik Miloš Trifković koji je pored zahvale predsjedavajućem Džaferoviću na kontinuiranoj podršci u radu Akademije, izrazio zadvoljstvo što Akademija ovim projektom može značajno doprinijeti u borbi protiv pandemije koronavirusa u BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!