Novi posao uspješnog sportiste

Nevjerovatan obrat: Prije godinu dana sezacionalno osvojio Roland Garros, a danas radi u trgovini za 450 eura

Sport26.04.20, 14:37h

Nevjerovatan obrat: Prije godinu dana sezacionalno osvojio Roland Garros, a danas radi u trgovini za 450 eura
Još ranije sam planirao biviti se nekim 'normalnim' poslom, a koronavirus mi je dao priliku da se okušam i u tome

 

Pandemija koronavirusa već sada je izazvala veliku ekomomsku krizu u čitavom svijetu, a nije zaobišla niti sport. Jedan dio sportaša se na različite načine snalazi ne bi li ostao u formi jedom kada čitava priča završi, dok drugi dio pokušava preživjeti, piše Jutarnji.hr.

 

Takav je slučaj s osvajačem Roland Garrosa, Kevinom Krawietzem koji se za vrijeme pandemije zaposlio u trgovačkom centru.

 

- Radim u dućanu za 450 eura već nekoliko sedmica. Još ranije sam planirao biviti se nekim 'normalnim' poslom, a koronavirus mi je dao priliku da se okušam i u tome. Neke kolege ustaju se u pet ujutro i u dućanu su do pola šest popodne, rade sve kako bi police bile pune. Ovo je način na koji mogu naučiti imati više empatije prema drugima - rekao je Krawietz za Der Spiegel, pa nastavio:

 

- Tijekom života sam imao taj luksuz da svoj hobi pretvorim u posao. Inače sam trenirao tri do četiri puta sedmično. Kupio sam i role, pa uz pomoć njih odlazim na posao - kazao je Krawietz koji je prošle sezone na senzacionalan način osvojio Grand Slam, ali i četiri turnira iz Challenge serije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!