BUDUĆNOST PRED NAMA

Nova pravila, novi život nakon korone: Kako će se od sada kupovati i probavati roba u prodavnicama tekstila?!

Biznis Klub24.04.20, 20:32h

Nova pravila, novi život nakon korone: Kako će se od sada kupovati i probavati roba u prodavnicama tekstila?!
U trgovinama tekstila preporučuje se prodaja bez isprobavanja odjevnih predmeta. Epidemiološki se ne preporučuje isprobavanje odjevnih predmeta koji se oblače i svlače preko glave

 

U nizu popuštanja restriktivnih mjera i prve runde 'otključavanja' privrede, u susjednoj Hrvatskoj je i puštanje u rad trgovina tekstilom. Ali, tu su i nova pravila koja će vladati u prodavnicama tekstilne robe.


Kako piše Slobodna Dalmacija, mora se osigurati fizički razmak među kupcima te između kupaca i radnika trgovine. Također je potrebno omogućiti dezinfekciju ruku kupcima na ulasku u trgovinu i smanjiti bliski kontakt radnika koji rade u odvojenim smjenama.


Mora se osigurati nadzor nad zdravstvenim stanjem osoblja koje će po novome morati nositi maske i mjeriti temperaturu.


Dnevno mjerenje tjelesne temperature. Osoblje treba prije dolaska na posao izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva), treba se javiti nadređenom i ne dolaziti na posao dok se telefonski ne javi liječniku obiteljske medicine ili hitnoj medicinskoj službi u slučajevima kad je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje.


Radi smanjenja fizičkog kontakta potrebno je:


Ograničiti broj kupaca koji istovremeno borave u trgovini na način da na 100 metara četvornih može biti 15 kupaca.  Nakon što u trgovinu uđe maksimalno dozvoljen broj kupaca, daljnji ulasci su mogući tek kad netko od kupaca izađe.


Posebna pravila za trgovine tekstila. U trgovinama tekstila preporučuje se prodaja bez isprobavanja odjevnih predmeta. Epidemiološki se ne preporučuje isprobavanje odjevnih predmeta koji se oblače i svlače preko glave. Ako je nužno isprobati odjevne predmete, nekupljena roba mora se spremiti na pet dana u za to predviđeni prostor prije ponovnog stavljanja u prodaju. Isto vrijedi i za odjevne predmete iz povrata.

 

O drugim pravilima koja nakon popuštanja mjera stupaju na snagu možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još