VIDEO/ STIŽE PODRŠKA IZ CIJELOG SVIJETA

Kampanji #KodKuceJeZakon priključili se Figo, Čeferin, Hahn, Mijatović, Bilić, Duvnjak i braća Karabatić

Sport24.04.20, 19:36h

Kampanji #KodKuceJeZakon priključili se Figo, Čeferin, Hahn, Mijatović, Bilić, Duvnjak i braća Karabatić
Dobitnik Zlatne lopte iz 2000. godine i veliki prijatelj Igara, Luis Figo, poslao je poruku podrške djeci Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije

 

 

Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji nastavile su svoju regionalnu kampanju #kodkucejezakon, a nakon Džeke, Modrića, Matića, Erikssona i mnogih poznatih regionalnih i domaćih ličnosti, svoje poruke podrške poslali su i: Luis Figo, Aleksander Čeferin, Johannes Hahn, Predrag Mijatović, Slaven Bilić, te novi Ambasadori Igara - Domagoj Duvnjak i braća Luka i Nikola Karabatić


Cilj kampanje je osvijestiti djecu i roditelje o važnosti ostanka u svojim domovima za vrijeme trajanja pandemije virusa, ali i podržati djecu, na način da im se pruže edukativni i zabavni sadržaji na digitalnim platformama.  


Dobitnik Zlatne lopte iz 2000. godine i veliki prijatelj Igara, Luis Figo, poslao je poruku podrške djeci Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.


- Vjerujem da nestrpljivo čekate povratak na sportske terene, baš kao i ja. Jedva čekam i radujem se skorom nastavku Igara. Navijam za sve vas - više od 200.000 učesnika svake godine, a do tada ostanite kod kuće i budite zdravo - poručio je Figo. 

 

kod-kuce-je-zakon-ambasadori-1


UEFA je ove godine partner Igara u promociji ženskog nogometa, a podršku iz Slovenije poslao je Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e i Ambasador Igara, koji je zamolio djecu da ostanu u svojim domovima do povratka na sportske terene. 


- Kao vaš ambasador i prijatelj, molim vas da ostanete u svojim domovima i brinete za svoje bližnje. Iako su mnoga sportska događanja ove godine odgođena, veselim se što ćemo se uskoro družiti na sportskim natjecanjima Sportskih igara mladih, jer - Igre su zakon! - kazao je Čeferin.  


Velikoj porodici Ambasadora ove godine pridružila su se i poznata svjetska rukometna imena – braća Luka i Nikola Karabatić, te najbolji rukometaš Evropskog prvenstva 2020. godine, Domagoj Duvnjak. I oni su djevojčicama i dječacima širom regije poslali poruku podrške u ovim teškim danima izolacije, ali i najavili lijepa druženja u budućnosti.


„Sretan sam što sam se pridružio obitelji Ambasadora Sportskih igara mladih. Veselim se skorom nastavku takmičenja, a do tada ću vrijeme provoditi sa svojim voljenima kod kuće, jer je kod kuće zakon“, rekao je Luka Karabatić iz svog doma u Francuskoj. 


Pun pozitivne energije i poruka ohrabrenja bio je i Domagoj Duvnjak, koji se javio iz Njemačke.


- Veoma sam sretan što sam postao dio obitelji sportaša, koja se veseli svim vašim uspjesima. Jedva čekam nastavak Igara, kako bismo se mogli družiti na sportskim terenima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Trenutno je najvažnije da ostanemo u formi i vježbamo doma, jer je kod kuće zakon - poručio je najbolji igrač Evropskog prvenstva u 2020. godini.

 


Svoje poruke su na društvenim mrežama Igara podijelili su i Ambasadori Igara Predrag Mijatović, Slaven Bilić, Dario Srna te Johannes Hahn, povjerenik Evropske komisije za budžet i administraciju, a svi su nestrpljivi ponovnom susretu sa djecom iz regije na sportskim terenima.   


Plazma Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Evropi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, te im omogućava da se potpuno besplatno takmiče u 10 sportskih disciplina. Igre ove godine slave deset godina postojanja u Bosni i Hercegovini, a svoj rođendan će proslaviti u okviru BH Telecom SIM turneje radosti. Zahvaljujući finansijskoj podršci USAID-a i projektu „Fer igra za fer djetinjstvo“, kojeg Igre sprovode u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, planirano je da se takmičenja Igara u 2020. godini održe u 42 bh. grada. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!