'Da li ste svjesni koje zlo činite svojim sugrađanima?'

Imam uputio pismo Fahrudinu Solaku: 'Musliman si, trebaš biti svjestan da je neke stvari teško oprostiti i halaliti'

Hronika22.04.20, 15:31h

Imam uputio pismo Fahrudinu Solaku: 'Musliman si, trebaš biti svjestan da je neke stvari teško oprostiti i halaliti'
Ja kao vjernik, musliman, stidim se svih onih koji nemaju samilosti, osjećaja prema ljudima i sugrađanima koji su izvan Bosne a ti si, i još neki koji ste dobro plaćeni, spriječili da djeca, braća, sestre, ne mogu od najmilijeg se oprostiti i doći na dženazu... boj'te se Boga zbog toga, a i vas može stići isto, napisao je imam Asmir Dizdarević

 

 

U toku prošle sedmice zabilježen je slučaj kada otac nije mogao zadnji put da vidi kćerku prije njene smrti, zbog mjera koje je uveo Federalni krizni štab FBiH, da sve osobe koje uđu u BIH, Krajinu, idu direktno u karantin u Cazin.

 

Gradonačelnik Ogrešević je tražio od Federalnog štaba da se ta Naredba promijeni i da se na snagu vrati stara odluka - da se prilikom ulaska u državu uzima bris te se na osnovu rezultata dalje postupa sa kućnom izolacijom.

 

Na adresu portala Cazin.net stiglo je pismo imama Asmira Dizdarevića (džemat Podzvizd iz Velike Kladuše) koje je uputio Fahrudinu Solaku, načelniku Federalnog štaba civilne zaštite FBiH, u kojem ga pita - da li je svjestan onoga što čini građanima?

 

Naime, kako piše Cazin.net, dva sina su bila spriječena da dođu na dženazu. Bili su spriječeni jer dolaskom bi bili usmjereni na karantin i niko im nije mogao garantovati da će biti pušteni na dženazu i iz tog razloga nisu mogli ni krenuti na put.

 

- Nije bilo osobe kojoj se lično nisam obratio i kontaktirao, i oni koji su mi bili u mogućnosti pomoći - nisu, jer su bili uslovljeni odlukom prozvanih u pismu, ističe imam Asmir.

 

Pismo imama Asmira Dizdarevića, koje je uputio Fahrudinu Solaku, prenosimo u cjelosti:

 

- U nadi da će ovo doći jednom do onih kojima bih želio ovo reći, pišem sljedeće:

 

Načelniče Federalnog štaba civilne zaštite, gosp. Fahrudinu Solak, ministri zdravstva koji učestvujete u donošenju određenih odluka,

 

Da li ste svjesni koje zlo činite svojim sugrađanima određenim postupcima?

 

Imate li u sebi bar trun suosjećenja, milosti, ljudskosti da sami sebe pogledate u ogledalo i sebi u facu da priznate ISTINU?

 

Da li mislite vi 'mrijeti, a neminovno je da će i vama doći taj momenat.

 

Znate li koliku nepravdu ste učinili svojoj domovini, koliku nepravdu ste učinili djeci kojoj ste uskratili da i u najtežim trenucima za njih budu uz svoje voljene? Znate li da ste sebi dali za pravo da spriječite majke da zagrle svoju djecu jer su ostali bez oca, da je toj majci potrebna utjeha njene djece?

 

Gosp. Solak, znaš li uopšte koliko je teška suza te jedne majke, nosit ćeš je i ti, a i svi ostali koji su sudjelovali u donošenju takvih odluka na svojim plećima na Sudnjem Danu?

 

Musliman si i trebaš biti svjestan da je neke stvari teško oprostiti i halaliti... Jeste li se ikad ti, i slični tebi, zamislili u takvoj situaciji?

 

Ja kao vjernik, musliman, stidim se svih onih koji nemaju samilosti, osjećaja prema ljudima i sugrađanima koji su izvan Bosne a ti si, i još neki koji ste dobro plaćeni, spriječili da djeca, braća i sestre ne mogu od najmilijeg se oprostiti i doći na dženazu... boj'te se Boga zbog toga, a i vas može stići isto...

 

Ja sam građanin ove zemlje i neće tebi biti problem ni saznati ko sam, ipak si ti načelnik Federalnog štaba, imaš pristup svemu. Iskreno, ja, Asmir Dizdarević, volio bih te u oči pogledati i sve ovo ti reći, a Bog zna, možda i bude prilike nekad... Bog zna najbolje - napisao je imam džemata Podzvizd u Velikoj Kladuši.

 

 

(Cazin.net, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook