POPULARNI NOVINARI DOBILI PRIJETNJE SMRĆU

Aca Lukas se razgoropadio: 'Baciću Ivanovića i Kesića kroz prozor sa 10. sprata ako se mojoj majci nešto desi'!

Hronika19.04.20, 18:30h

Aca Lukas se razgoropadio: 'Baciću Ivanovića i Kesića kroz prozor sa 10. sprata ako se mojoj majci nešto desi'!
Mediji u Srbiji su prenijeli da se među onima koji su prijetili Kesiću i Ivanoviću našao i popularni folk pjevač Aca Lukas

 

 


Nova S u saopštenju navodi da se tabloid „Srpski telegraf“ pridružio kampanji koja se već nedjeljama vodi protiv nezavisnih medija koji o krizi izazvanoj korona virusom izvještavaju profesionalno, sada prenošenjem prijetnji smrću kroz izjave nekih pjevača, a upućene direktno Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću.

 

U svom saopštenju navode sljedeće:


„Zahtijevamo najhitniju reakciju policije i tužilaštva jer zakon mora važiti jednako za sve a širenje lažnih vijesti i prijetnja smrću jesu krivično djelo".


Također ističu i da se autori emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i "24 minuta sa Zoranom Kesićem" od početka krize ponašaju najodgovornije moguće pozivajući ljude da ostanu u kućama i da poštuju preporuke ljekara, dok su proteklih mjeseci tabloidi pokušali da relativizuju situaciju, negirali postojanje virusa i poručivali građanima da opasnosti zapravo nema.


Tako su mediji u Srbiji prenijeli da se među onima koji su prijetili Kesiću i Ivanoviću našao i popularni folk pjevač Aca Lukas, a svoje prijetnje pojasnio je u izjavi za „Srpski telegraf“.


- Ivanovića i Kesića bacću kroz prozor sa desetog sprata ako se mojoj majci nešto desi - poručio je Lukas aludirajući na to da njegova majka gleda emisije popularnih voditelja, a da su oni u njima "pozivali starije ljude da izađu na ulice".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još