Klinički centar bježi od odgovornosti?

Krenula preraspodjela kadra: Opća bolnica postaje urgentni centar, Sebija ne želi zaražene na KCUS-u?!

Hronika17.04.20, 16:59h

Krenula preraspodjela kadra: Opća bolnica postaje urgentni centar, Sebija ne želi zaražene na KCUS-u?!
Saznaje se da će i jedan dio osoblja iz KCUS-a biti prebačen u Opću bolnicu, je ona trenutno nema kadrovske kapacitete za ulogu Urgentnog centra, što se od nje želi napraviti

 

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo donijelo je prije dva dana naredbu kojom se vrši preraspodjela medicinskog kadra, tačnije veliki broj radnika preraspoređen je u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, saznaje Raport.

 

Prema dokumentu koji objavljujemo, a kojeg je potpisao ministar zdravlja KS Rusmir Mesihović, u Opću bolnicu prebacuju se 23 uposelnika medicinskog kadra, od doktora specijalista do medicinskih tehničara, u Opću bolnicu.

 

urgentni-opca-bolnica1

 

urgentni-opca-bolnica2

 

U dokumentu se navodi da će Opća bolnica postati urgentni centar 24 sata, 7 dana u sedmici.

 

Kako je rečeno, radi se o planu Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a, da sve zaražene koronavirusom prebaci u Opću bolnicu, kako bi KCUS bio što manje opterećen i što manje dolazio i kontakt s virusom. To znači i skidanje odgovornosti sa najveće zdravstvene ustanove u državi.

 

Saznaje se da će i jedan dio osoblja iz KCUS-a biti prebačen u Opću bolnicu, je ona trenutno nema kadrovske kapacitete za ulogu Urgentnog centra, što se od nje želi napraviti.

 

Kako su rekli uposlenici Opće bolnice, čak i da se kadrovski “napuni”, ova bolnica nema dovoljno drugih kapaciteta da iznese to da bude urgentni centar 24 sata sedam dana u sedmici. Ni tehnički, ni materijalno, a ni prostorno.

 

Pokušali smo kontaktirati i direktora Opće bolnice Zlatka Kravića, međutim, on se nije odgovarao na pozive.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 66

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još