Stroge mjere uoči Vaskrsa

Policijski sat u RS: Zabrana kretanja stupa na snagu danas i trajat će puna 62 sata!

Front17.04.20, 08:54h

Policijski sat u RS: Zabrana kretanja stupa na snagu danas i trajat će puna 62 sata!
Zabrana se ne odnosi na zdravstvene radnike i policiju, koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za provođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada

 

U Republici Srpskoj (RS) u dane vaskršnih praznika bit će zabranjeno kretanje građana, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

 

Zabrana kretanja počinje od danas u 15.00 sati i trajat će do sutra rano ujutro, do 05.00 sati.

 

Od subote od 15.00 sati pa sve do ponedjeljka u 05.00 sati ponovo će biti zabranjeno kretanje u tom bh. entitetu, odlučio je Štab za vanredne situacije.

 

Zabrana se ne odnosi na zdravstvene radnike i policiju, koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za provođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada.

 

Također, dozvoljeno je kretanje osobama kojima MUPRS-a izda dozvolu, kao i domaćim i stranim prijevoznicima uz dokaz o vršenju prijevoza.

 

Policija RS-a kontrolisat će poštivanje tih mjera.

 

U RS su petak, nedjelja i ponedjeljak neradni dani u vrijeme Vaskrsa.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još