Nakon policijske potrage u Sarajevu

Delegacija EU u BiH o slučaju bijega iz izolatorija: Riječ je o našem uposleniku, brzo smo reagovali...

Hronika17.04.20, 07:58h

Delegacija EU u BiH o slučaju bijega iz izolatorija: Riječ je o našem uposleniku, brzo smo reagovali...
Ranije je iz MUP-a KS rečeno da se radi o stranom državljaninu, ali da identitet nije potvrđen

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na području općine Stari grad Sarajevo pronašli su u 17.10 sati lice koje se ranije samoinicijativno udaljilo iz izolatorija objekta klinike u Podhrastovima. Nedugo zatim, iz Delegacije EU u BiH su se oglasili kazavši da se radi o njihovom uposleniku.

 

"Možemo potvrditi da je naš uposlenik pozitivan na COVID-19 i da je bio pod njegom medicinskog osoblja u Sarajevu, te da je danas napustio okrug bolnice. Brzo smo reagovali u koordinaciji sa vlastima, te osigurali povratak našeg uposlenika u bolnicu", komentarisali su iz EU u BiH.

 

Ranije je iz MUP-a KS rečeno da se radi o stranom državljaninu, ali da identitet nije potvrđen.

 

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice je se u saradnji sa ekipom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, smješteno u nadležnu ustanovu, rekli su iz MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!