Olakšavanje procedura

Zavod zdravstvenog osiguranja KS unaprijedio postupak izdavanja recepata

Hronika16.04.20, 20:34h

Zavod zdravstvenog osiguranja KS unaprijedio postupak izdavanja recepata
Uvedeni noviteti će smanjiti nepotrebno kretanje osiguranika i fizičke posjete KCUS-u

 

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, putem integralnog informacionog sistema Zavoda, inovirao je i unaprijedio postupak izdavanja odgovarajućih recepata, a koji će se od sada izdavati elektronskim putem za nekoliko stotina korisnika programskih lijekova enteralne prehrane za odrasle i bezglutenskog brašna.

 

Uvedeni noviteti će smanjiti nepotrebno kretanje osiguranika i fizičke posjete KCUS-u, a sve u cilju njihove zaštite u vremenu pandemije i pružanja redovne, pravovremene i efikasne usluge, saopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

 

Osiguranici koji su korisnici navedenih programa, upućeni su u ugovorne apoteke potpisnice protokola o posebnim programima, a radi realizacije svojih elektronskih recepata koji će biti dostupni u sklopu aplikacije eApoteka. Recepti su generisani u redovnom vremenskom intervalu od 30 dana od datuma realizacije posljednjeg pisanog recepta.

 

U narednom periodu, Zavod će se potruditi da na isti ili na sličan način, unaprijedi postupak izdavanja recepata i za druge posebne programe.

 

Osiguranici se pozivaju da poštuju preporuke struke i kriznih štabova, a Zavod će nastaviti iznalaziti nove modalitete za olakšavanje svih procedura iz svoje nadležnosti, ali i proširiti obim prava osiguranika, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!