Od 27. aprila ukidanje nekih ograničenja

Švicarska ublažava restriktivne mjere: Liječnicima, frizerima, kozmetičkim i salonima za masažu bit će omogućen rad

Front16.04.20, 18:18h

Švicarska ublažava restriktivne mjere: Liječnicima, frizerima, kozmetičkim i salonima za masažu bit će omogućen rad
U epidemiji koronavirusa u Švicarskoj preminule su 973 osobe, iako je stopa pozitivnih rezultata testova usporena u posljednjim danima

 

Švicarska će od 27. aprila započeti s postepenim ublažavanjem ograničenja uvedenih u borbi protiv širenja koronavirusa, saopćila je vlada u četvrtak.

 

Liječnici, frizeri, te kozmetički i saloni za masažu bit će prve profesije kojima će biti ponovo omogućen rad. Za njima će slijediti osnovne škole, prodavnice i pijace od 11. maja.

 

U trećoj fazi, vlada će ponovo otvoriti srednje škole i univerzitete od 8. juna. Također je planirano ublažavanje postojeće zabrane okupljanja dvije ili više osoba.

 

- Prelazak s jedne faze na narednu desit će se kada ne bude značajnijih povećanja broja slučajeva COVID-19 - navodi vlada u saopćenju.

 

U epidemiji koronavirusa u Švicarskoj preminule su 973 osobe, iako je stopa pozitivnih rezultata testova usporena u posljednjim danima.

 

Susjedna Austrija objavila je djelimično ukidanje vlastitih restriktivnih mjera, a Njemačka je objavila manje korake ka ukidanju ograničenja koje je uvela u borbi protiv pandemije, prenosi Reuters.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!