Dva miliona zaštitnih maski

Na sarajevski aerodrom sinoć sletio avion iz Malezije s medicinskom opremom

Front16.04.20, 15:08h

Na sarajevski aerodrom sinoć sletio avion iz Malezije s medicinskom opremom
Po riječima ambasadora Malezije, Malezija koja se i sama suočava s problemima izazvanim pandemijom, nastaviće da pomaže Bosni i Hercegovini i u narednom periodu

 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova dr. Bisera Turković je sinoć, u kasnim večernjim satima, sa ambasadorom Malezije i predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova, te šefom kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dočekala avion iz Malezije sa medicinskom opremom namijenjenom za pomoć Bosni i Hercegovini u borbi protiv koronavirusa, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH.

 

Dostavljena je pošiljka od dva miliona zaštitnih maski.

 

Pomoć je došla poslije razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića s premijerom Malezije Muhyiddinom Yassinom, vezano za pandemiju koronavirusa.

 

Pristigla humanitarna pomoć je potvrda višedecenijskih prijateljskih odnosa dvije zemlje. Po riječima ambasadora Malezije, Malezija koja se i sama suočava s problemima izazvanim pandemijom, nastaviće da pomaže Bosni i Hercegovini i u narednom periodu, navodi se u saopćenju.                                                                                       

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!