IZ u BiH će poštovati preporuke nadležnih

Reis Kavazović: Tragamo za načinima organizacije ramazana

Hronika15.04.20, 11:00h

Reis Kavazović: Tragamo za načinima organizacije ramazana
Nastavak je to bio konsultacija koje reisu-l-ulema i drugi predstavnici Islamske zajednice ovih dana imaju sa nadležnim državnim organima i ekspertima iz oblasti epidemiologije i javnog zdravlja s ciljem izrade protokola i preporuka prema kojim bi se odvijao vjerski život u toku mjeseca ramazana

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović kazao je kako će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini poštovati preporuke nadležnih državnih i stručnih organa, ali da traga za načinima organizacije vjerskog života u ramazanu na način koji neće ugroziti zdravlje članova Zajednice, građana Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države u kojoj djeluje ova zajednica.

 

Zaključio je to na sastanku sa predsjednicom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aidom Pilav i prim. dr. Amrom Junuzović – Kaljić, održanom jučer, kako bi razgovarao o mjerama koje je Islamska zajednica u BiH poduzela s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa, javlja MINA.

 

Nastavak je to bio konsultacija koje reisu-l-ulema i drugi predstavnici Islamske zajednice ovih dana imaju sa nadležnim državnim organima i ekspertima iz oblasti epidemiologije i javnog zdravlja s ciljem izrade protokola i preporuka prema kojim bi se odvijao vjerski život u toku mjeseca ramazana.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!