VIDEO/ Bečki mediji se raspisali o dvojcu iz BiH nakon pjesme 'Karantin'

Jala Brat i Buba Corelli hit u Austriji, tamo se čude: 'Otkud Bosanci na vrhu našeg YouTubea?!'

Showbizz14.04.20, 16:21h

Jala Brat i Buba Corelli hit u Austriji, tamo se čude: 'Otkud Bosanci na vrhu našeg YouTubea?!'
Pjesma je u samo dva dana od objave pregledana više od dva miliona puta.

 

Novi hit Jale Brata i Bube Corellija, pjesma prikladnog naziva Karantin, već je zauzela prvo mjesto YouTube trendinga u zemljama regije, ali i šire.

 

Osim u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, pjesma Karantin trenutno je na vrhu YouTube trendinga i u Austriji pa su o muzičarima iz BiH počeli pisati i tamošnji mediji. Pjesma je u samo dva dana od objave pregledana više od dva miliona puta.

 

"Pjesma o karanteni iz Bosne na prvom mjestu kod nas", piše austrijski Heute.

 

"Reperi Jala Brat i Buba Corelli možda su mnogima slabo poznati. Ipak, njihova nova pjesma trenutno je pravi hit. Sa svojim singlom Karantin oni su broj 1 na austrijskim YouTube ljestvicama. Čak i u Njemačkoj oni su na vrhu. U samo jednom danu njihov spot pregledan je više od 1,2 miliona puta. U komentarima se može naći mnoštvo komentara na njemačkom jeziku ljudi koji se pitaju zašto je ova pjesma na vrhu trendinga u Austriji i Njemačkoj. Razlog za to mogla bi biti balkanska zajednica u Austriji i Njemačkoj koja sluša ove dvije rap zvijezde", pišu austrijski mediji dok pokušavaju pronaći razlog zašto su ova dva Balkanca rasturila i njihov YouTube muzički trending.

 

 

I zaista, pod spotom se može pronaći podosta komentara na njemačkom jeziku. Što onih koji su oduševljeni bosanskohercegovačkim dvojcem, što onih kojima nije jasno otkud pjesma iz BiH na vrhu trendinga u njihovoj zemlji.

 

U Austriji ih je sad ipak prestigao austrijski reper Bonez sa svojom novom pjesmom, ali Bosanci i dalje čvrsto drže drugo mjesto. U Njemačkoj su ispali iz top 15 (iako su jedno vrijeme i tamo bili na prvom mjestu) pa trenutno drže 16. mjesto na trendingu u muzici, a u Švicarskoj su na šestom mjestu u sveukupnom poretku videozapisa na YouTube trendingu.

 

Inače, Jala i Buba u Austriji su postali popularni nakon suradnje s ondje popularnim reperom Rafom Camorom. S njim je zatim duet imala i Senidah, a njihov hit 100% jedno se vrijeme također mogao pronaći na vrhu YouTube trendinga njemačkog govornog područja.

 

Da su Jala i Buba prvi i na hrvatskom trendingu više nikog ne čudi. Ovog puta prešišali su povijesni nastup Andree Bocellija u Milanu, piše Index.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još