OTAC MOLI ZA POMOĆ

Lavovska borba dječaka Ajdina Žigonje da stane na svoje noge: Nakon tri teške operacije, ostale su još dvije...

Hronika13.04.20, 22:14h

Lavovska borba dječaka Ajdina Žigonje da stane na svoje noge: Nakon tri teške operacije, ostale su još dvije...
U svom malom životu Ajdin Žigonja prešao je trnovit i bolan put - od invalidskih kolica do samostalnog hoda. Elvis Žigonja kaže da je "malo po malo, skoro, tom putu kraj". No sada mu je ponovo potrebna naša pomoć

 

Dječaku Ajdinu Žigonji je prije pet godina dijagnosticiran rascjep kičmene moždine (Spina difida occulta) i krajem 2015. uspješno je operisan u Turskoj. Ova operacija bila je neophodna kako bi se zaustavio dalji rascjep, te spriječilo da dječak ostane nepokretan.


Sama operacija uz prateće bolničke troškove iznosila je 25.000 eura koje je porodica Žigonja uspjela skupiti teškom mukom i od donacija, da bi nakon apela putem emisije "Zabranjeni forum" Zavod za zdravstveno osiguranje ZE-DO kantona odobrio rješenje za refundaciju troškova Ajdinove operacije. 


Međutim, svaka naredna kontrola u Turskoj, koja uz prijevoz, boravak i smještaj, košta i po nekoliko hiljada eura, za roditelje malog Ajdina predstavljala je novu muku i borbu da se novac sakupi na vrijeme. Krajem 2017. godine, prije prve kontrole koja je bila zakazana u januaru 2018., otac Elvis Žigonja obratio se medijima s molbom za pomoć u prikupljanju neophodnih novčanih sredstava kako ovu kontrolu ne bi propustili.


Tada je za prijevoz, smještaj i kontrolu kod tri doktora u Turskoj bilo potrebno skupiti 7000 eura.

 

ajdin-zigonja-4


U tome se tada i uspjelo, no borba se sa teškom bolešću nastavila i svih ovih godina. 

 

- Na žalost, ponovo moramo apelovati, Ajdinu su stopala u jako lošem stanju i slijede mu dvije operacije, ako Bog da, u Turskoj na klinici Acibadem, gdje je imao već tri operacije - pojasnio je Ajdinov otac za DEPO Portal te dodao - Dragi prijatelji i dobri ljudi širom svijeta, toliko ste puta bili uz nas, toliko smo borbi zajedno iznijeli i u svakoj bili pobjednici, hvala Allahu na tako divnim ljudima koji nas okružuju, obzirom na trenutnu situaciju sa virusom, mi moramo reagovati na vrijeme te se aktivirati i pokrenuti novi apel.


U svom malom životu Ajdin Žigonja prešao je trnovit i bolan put - od invalidskih kolica do samostalnog hoda. Elvis Žigonja kaže da je "malo po malo, skoro, tom putu kraj":


- Došl smo do zglobova... A da bi u konačan cilj naš i vaš Ajdin ušao trčećim korakom, potrebna su dva operativna zahvata, jedan što prije u predjelu lijevog koljena i operacija Artrodeze (fiksacija zgloba) oba skočna zgloba. Ako Bog da, u junu nam predstoji kontrola i dogovor termina za operaciju kojom bi se produžila lijeva potkoljenica i ojačalo koljeno, te izravnala lijeva noga sa desnom i ta bi operacija bila pripremni dio pred završnu operaciju fiksacije (Artodreze) oba skočna zgloba, koja je planirana za dvije godine, ako sve bude po planu - pojašnjava Elvis Žigonja. 

 

ajdin-zigonja-1


Shodno tome, roditelji malog Ajdina pokrenuli su ponovo apel, ovoga puta za obje operacije. Prema dosadašnjim procjenama potrebno je oko 50.000 eura, što uz dvije operacije uključuje kontrolni pregled, prijevoz, smještaj te kupovinu katetera i maramica za dezinfekciju najmanje za godinu dana.


- Konačnu cifru ćemo znati na kontrolnom pregledu kada budemo sve finalizirali. Znam da ste se umorili od nas i naših (svakodnevnih) apela, kojih je na žalost sve više i više, ali morate da znate da ste nam vi jedina nada u ovom trenutku.
U uslovima ovakvim kakvi jesu mi moramo tražiti rješenje i boriti se kako znamo i umijemo... Obzirom da je u pitanju ogroman iznos i da je situacija sa epidemijom ovakva, primorani smo pokrenuti apel u ovom trenutku, da bismo na vrijeme prikupili sredstva i bili spremni za sljedeće korake u Ajdinovom liječenju - navodi Ajdinov otac za DEPO Portal.


A svi koji žele i u ovom trenutku mogu pomoći dječaku Ajdinu Žigonji, mogu to učiniti uplatama na njegov žiro račun:


Za uplate iz BiH
 

Intesa SanPaolo Banka Zenica
Na ime: Ajdin Žigonja 
Racun banke:154-001-00000019-10 
Broj Ajdinovog tekućeg računa: 915791Z1Z66413
(Ako kojim slučajem neće da prihvati slovo Z,onda možete staviti broj 2)


Za uplate iz inostranstva: 

 

Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo. 
Primatelj: Ajdin Žigonja, Reisa Čauševića 11 
IBAN:BA391542019991579154 
SWIFT: UPBKBA22


Za sve dalje informacije oko Ajdinovog liječenja možete kontaktirati njegovog oca, kontak telefon: +38762062226 (viber ili Whatsapp), ili na Facebook grupi koja se zove POMOZIMO AJDINU ŽIGONJI ili putem ličnog FB profila Elvis Žigonja.

 

ajdin-zigonja-3

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!