REAKCIJE NAKON ODLUKE DIREKTORA KRAVIĆA

Zabrinuti smo zbog otkaza dr. Stevanoviću samo zato što misli drugačije: Direktiva je stigla 'sa vrha' - od koga?!

Front10.04.20, 10:39h

Zabrinuti smo zbog otkaza dr. Stevanoviću samo zato što misli drugačije: Direktiva je stigla 'sa vrha' - od koga?!
Radi se o udžbeničkom primjeru kršenja elementarnih ljudskih i građanskih prava i sloboda kao što je sloboda govora, sloboda izražavanja stručnog i ličnog mišljenja

 

 


Ekološki slobodarski pokret je zabrinut zbog odluke direktora dr. Zlatka Kravića da prekine angažman dr. Dragana Stevanovića koji se odazvao na njegov poziv i ponudio privremeni angažman u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", kako bi pomogao u borbi protiv epidemije korona virusa.

 


Smatramo da je ova odluka političke prirode, da je posljedica direktive koja je došla iz samog vrha vladajuće koalicije, te da zbog toga predstavlja tipični ideološki obračun sa neistomišljenicima u stilu totalitarnih režima.


Radi se o udžbeničkom primjeru kršenja elementarnih ljudskih i građanskih prava i sloboda kao što je sloboda govora, sloboda izražavanja stručnog i ličnog mišljenja.


Otkazivanje angažmana dr. Dragana Stevanovića od strane direktora Opće bolnice u vrijeme epidemije korona virusa veoma podsjeća na pokušaje autoritarne Komunističke partije Kine da zatomi glas doktora koji su na sličan način upozoravali na neadekvatnu opremljenost i pripremljenost bolnica u Wuhanu za suočavanje sa epidemijom istog tog virusa.


Ekološki slobodarski pokret smatra da niko ne smije ispaštati zbog svog stručnog i ličnog mišljenja, zbog svog uvjerenja, svjedočanstva, zbog svojih stavova. U slučaju dr. Stevanovića radilo se o njegovom mišljenju i stavovima o stanju u dobrano razorenom, korumpiranom, opljačkanom i zloupotrebljenom zdravstvenom sistemu kojem građani, na kraju krajeva, sami svakodnevno svjedoče. Čak i New York Times o tome piše.


Ekološki slobodarski pokret je procijenio da je dr. Draganu Stevanoviću mjesto u Kriznom štabu Federacije BiH zajedno sa dr. Damirom Marjanovićem i dr. Rijadom Konjhodžićem i borićemo se svim političkim sredstvima da ovi, kao i svi drugi stručnjaci i stručnjakinje  dođu na pozicije na kojima ih građanstvo želi vidjeti - poručuje se na kraju saopštenja.

 

stevanovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 93

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još