PREDSJEDNIK NAJVEĆE OPOZICIONE STRANKE KATEGORIČAN

Nermin Nikšić: Stanite malo, čemu žurba oko odgađanja izbora u oktobru

Front09.04.20, 22:01h

Nermin Nikšić: Stanite malo, čemu žurba oko odgađanja izbora u oktobru
Kako DEPO Portal saznaje iz svojih pouzdanih izvora, SDA, ali i SBB i DF, svim silama upiru kako bi se iskoristila korona kriza za odgađanje lokalnih izbora u BiH. Ovu opciju podržava i HDZ, što je nedavno potvrdio i njihov visoki dužnosnik Marinko Čavara

 

Povodom najava Centralne izborne komisije BiH o mogućem odgađanju ovogodišnjih lokalnih izbora, predsjednik Socijldemokratske partije BiH Nermin Nikšić smatra da je ta odluka preuranjena.

 

„Mislim da danas u vrijeme borbe protiv pandemije niko i ne razmišlja o izborima, ako izuzmemo one koji se ovih dana reklamiraju po bilbordima i medijima trošeći novac, umjesto na suzbijanje pandemije na svoju ličnu i stranačku promociju.

 

Smatram da je inicijativa CIK -a preuranjena i da oni sigurno nisu ti koji su pozvani i koji mogu dati sud o tome do kada će potrajati stanje prirodne nesreće. Postoji niz drugih mogućnosti koje se mogu preduzeti, ako ovo stanje završi ili ako potraje bilo na održavanju ili odgodi izbora. Nigdje se neće zakasniti s odgodom ukoliko to razvoj situacije zahtjeva.

 

Zato, umjesto što nam je CIK nametnuo novu temu kojom bi se zabavljala javnost, u ovom trenutku je puno važnije kako ćemo se suprotstaviti pandemiji i koje ćemo mjere donijeti za pomoć privredi, od toga hoće li biti lokalnih izbora. Kad se steknu uslovi onda ćemo pričati o tome i imat ćemo šta reći“, navodi Nikšić.

 

Kako DEPO Portal saznaje iz  svojih pouzdanih izvora, SDA, ali i  SBB i DF, svim silama upiru kako bi se iskoristili korona krizu za odgađanje lokalnih izbora u BiH. Ovu opciju podržava i HDZ, što je nedavno potvrdio i njihov visoki dužnosnik Marinko Čavara.

 

(DEPO portal/ak)

 

 Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još