Oduprite se lijepom vremenu

Iz Kriznog štaba apeluju: Građani, ograničite kretanje na otvorenom

Hronika09.04.20, 20:10h

Iz Kriznog štaba apeluju: Građani, ograničite kretanje na otvorenom
Iako je ovih dana prelijepo proljetno vrijeme koje nas sve mami na izlazak, još jednom su uputili apel sugrađanima da iz svojih kuća i stanova izlaze samo ukoliko je to zaista neophodno

 

Komandantica Štaba civilne zaštite Nihada Glamoč, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa, prof. dr. Aida Pilav upućuju ponovni apel građanima Kantona Sarajevo da ograniče kretanje na otvorenom i uistinu ga svedu na najmanju moguću mjeru.

 

- Naš zajednički cilj treba i mora, prije svega, biti zaštita našeg zdravlja, te nam u skladu s tim mora biti važno i održavanje trenutne stabilne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo - jednoglasno poručuju Glamoč, Nenadić i Pilav.

 

Iako je ovih dana prelijepo proljetno vrijeme koje nas sve mami na izlazak, još jednom su uputili apel sugrađanima da iz svojih kuća i stanova izlaze samo ukoliko je to zaista neophodno.

 

- Vaši izlasci trebaju i moraju biti vezani samo za vaše eventualne radne obaveze ili stvarnu potrebu nabavke lijekova i životnih namirnica - naglasili su.

 

I ovoga puta svi zajedno podsjećaju na obavezu poštivanja socijalne distance i nošenje propisane zaštitne opreme, u slučajevima kada je neophodno kretati se i susretati s drugim osobama.

 

Insistiraju na hitnoj i neodložnoj primjeni i uvažavanju svih naredbi koje su do sada izdate od štabova civilne zaštite te naglašavaju kako će u slučaju njihovog nepoštivanja biti prisiljeni dodatno pooštriti dosadašnje naredbe, saopćneo je iz Služea za protokol i press KS.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!