O rebalansu budžeta naredne sedmice

Novalić: Biće smanjene plate na federalnom nivou

Front09.04.20, 18:29h

Novalić: Biće smanjene plate na federalnom nivou
Napomenuo je da Stabilizacijski zakon predstavlja presjek stanja što je uključivalo i mišljenja stručnjaka, sindikata, poslodavaca i druge slojeve društva te se prilikom izrade zakona vodilo računa o mogućnostima Federacije BiH

 

Rebalans federalnog budžeta nije razmatran na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine jer je u pitanju obiman posao za koji treba vremena, a sve treba biti usaglašeno sa 16 ministarstava - kazao je danas premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

 

Premijer je ipak potvrdio da će taj dokument biti pred ministrima u utorak ili najkasnije u srijedu naredne sedmice.

 

Izrazio je očekivanje da će naredne sedmice biti zakazane i sjednice Predstavničkog i Doma naroda Federalnog parlamenta kada bi se trebao razmatrati Stabilizacijski zakon zajedno s rebalansom budžeta.

 

- Planirani rebalans je rebalans Federacije BiH te će biti smanjene federalne plate - dodao je.

 

Napomenuo je da Stabilizacijski zakon predstavlja presjek stanja što je uključivalo i mišljenja stručnjaka, sindikata, poslodavaca i druge slojeve društva te se prilikom izrade zakona vodilo računa o mogućnostima Federacije BiH.

 

- Ono što je tu ponuđeno, možda nije dovoljno, ali je u skladu s mogućnostima FBiH i to ćemo moći provesti - potvrdio je federalni premijer Fadil Novalić.

 

Ponovio je i to da nema govora o smanjenju penzija, ali također neće se moći govoriti ni o bilo kakvim povećanjima jer nije poznato u kojem smjeru će ići kriza uzrokovana širenjem novog koronavirusa Covid-19.

 

(FENA/dg)



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još