PRITISAK NA SLOBODU MIŠLJENJA ILI...

Bh. političar kažnjen sa 1.000 KM zbog 'širenja panike': 'Reći istinu danas se kažnjava! Neću platiti, borit ću se!'

Front09.04.20, 17:00h

Bh. političar kažnjen sa 1.000 KM zbog 'širenja panike': 'Reći istinu danas se kažnjava! Neću platiti, borit ću se!'
"Brzina kojom se djeluje pokazuje da je vlast u sprovođenju ove uredbe efikasna isto koliko nije kada je u pitanju set mjera za oporavak privrede"

 

 

Odborniku PDP u Skupštini grada Gradiška, Radislavu Dončiću, danas je uručen prekršajni nalog od 1.000 KM zbog jučerašnje objave na društvenoj mreži Facebook u kojoj je napisao da je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, bio u stalnom kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, a da se nije pridržavao mjera izolacije, saopšteno je iz PDP.


Kako kažu, prekršajni nalog je obrazložen širenjem panike na društvenim mrežama. 


- Napisati i reći istinu se danas kažnjava, dok se potencijalni prenosioci virusa nesmetano kreću. Istinom se virus ne širi, ali se širi međuljudskim kontaktima i moja je dužnost da na to upozorim. Prekršajni nalog nisam prihvatio, jer za svoje tvrdnje imam i svjedoke, a sa Adžićem ću se vidjeti na sudu i protiv njega ću podnijeti prijavu –  kaže Dončić.


Iz primjera Dončića i Draška Stanivukovića, koji je iz istog razloga pozvan na saslušanje, sve je očiglednije da su stvarni razlozi donošenja Uredbe sa zakonskom snagom o zabrani širenja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja zapravo obračuni vlasti sa političkim neistomišljenicima, stav je PDP-a.


- Brzina kojom se djeluje pokazuje da je vlast u sprovođenju ove uredbe efikasna isto koliko nije kada je u pitanju set mjera za oporavak privrede. Čak su, za razliku od obećanog seta ekonomskih mjera, uredbu o zabrani širenja panike stigli i da objave u Službenom glasniku Republike Srpske – navodi se u saopštenju PDP-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još