U KS u protekla 24 sata testirano 87 osoba

Aida Pilav odgovorila na uporna pitanja novinara o smrti dr. Pašagića: 'Razumijem interes medija i javnosti...'

Hronika09.04.20, 15:32h

Aida Pilav odgovorila na uporna pitanja novinara o smrti dr. Pašagića: 'Razumijem interes medija i javnosti...'
Od 30. januara do 8. aprila 2020. godine u KS je ukupno testirano 871 osoba, a 57 pacijenata je bilo pozitivno na koronavirus. Od toga je četvoro pacijenata retestirano, dvoje potpuno izliječeno, a zabilježena su i četiri smrtna ishoda


 


U zdravstvenom biltenu za protekla 24 sata navodi se kako je u ovom periodu u Kantonu Sarajevo testirano 87 osoba. Jutros u 08:00 sati nije bilo pozitivnih slučajeva na koronavirus. Trenutno je hospitalizirano 13 pacijenata, od čega je jedan pacijent sa težom kliničkom slikom, jedan sugrađanin je na respiratoru, a dvoje pacijenata su u oporavku. 


Ovo je na konferenciji za medije navela predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS prof. dr. Aida Pilav


U odnosu na prethodne dane kada je bilo hospitalizirano devet pacijenata, taj broj je povećan za još četiri sa srednje teškom kliničkom slikom. U protekla 24 sata nije bilo smrtnih ishoda a nije bilo ni oporavljenih pacijenata. 


Od 30. januara do 8. aprila 2020. godine u KS je ukupno testirano 871 osoba, a 57 pacijenata je bilo pozitivno na koronavirus. Od toga je četvoro pacijenata retestirano, dvoje potpuno izliječeno, a zabilježena su i četiri smrtna ishoda. 


- Razumijemo interes medija i javnosti za predmetni slučaj smrtnog ishoda jednog od naših sugrađana. Obzirom da je po ovom slučaju pokrenut krivični postupak koji je u toku, prepustićemo nadležnim organima da utvrde odgovornost svih aktera. Smatramo da je neetično sada javno govoriti o tome jer će Tužilaštvo istražiti i utvrditi sve okolnosti ovog slučaja - istakla je prof. dr. Aida Pilav. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još