VUČIĆEVIM STOPAMA

Dodik zaprijetio: Ako treba, uvodimo policijski sat od 24 sata... Nema popuštanja!

Front09.04.20, 15:13h

Dodik zaprijetio: Ako treba, uvodimo policijski sat od 24 sata... Nema popuštanja!
Najavio je da danas na banjalučki aerodrom stiže prvi od tri aviona pomoći iz Rusije za spriječavanje širenja Covida -19

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je danas građane entiteta RS da poštuju mjere za spriječavanje širenja koronavirusa kako ne bi bio uveden policijski sat od 24 sata, odnosno cjelodnevno.

 

Dodik je zamolio građane da budu odgovorni i učine sve, kao i prethodnih pet sedmica, da ostanu disciplinovani i spriječe širenje virusa.

 

- Svi smo usmjereni ka tome da spriječimo širenje i ekspanziju virusa i zato su preduzete mjere da bi se smanjio socijalni kontakt. Mislimo da ne smijemo da popustimo sa stanovišta discipline i ako budemo morali, uvest ćemo policijski sat od 24 sata - rekao je on za RTRS.

 

Istakao je da bi na svim graničnim prijelazima u BiH trebalo da budu uspostavljeni karantini.

 

Najavio je da danas na banjalučki aerodrom stiže prvi od tri aviona pomoći iz Rusije za spriječavanje širenja Covida -19.

 

-Obratio sam se ranije sa zahtjevom da nam pomogne Ruska Federacija i razgovarao s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim - rekao je Dodik.

 

Najavio je da u RS iz Rusije dolazi ukupno 25 ljudi, od čega je 15 ljekara i medicinskih sestara koji će pomoći u pogledu liječenja.

 

-Devet je osoba koje će vršiti dezinfekciju otvorenog prostora i dolaze sa tri vozila specijalozovana za taj posao i s njima dolazi dezinfekcioni materijal i sav drugi medicinski materijal neophodan za rad njihovih timova - rekao je Dodik i zahvalio za pomoć ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

 

Tvrdi da u RS nema zloupotrebe vanrednog stanja.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još