o stanju u bh. zdravstvu u toku korona krize

Dr. Gavrankapetanović: Ništa nije uredu! Hitne mjere u narednih 48 sati, sistem ima feler

Hronika07.04.20, 19:14h

Dr. Gavrankapetanović: Ništa nije uredu! Hitne mjere u narednih 48 sati, sistem ima feler
"Najmanje što nam sad treba je bilo kakav loš odnos među institucijama. Svaki zdravstveni radnik mora biti uvezan u sistem jer najgore što se može desiti je da dođe do nesporazuma. Danas sam najmanje kontaktirao 40 ljekara i mi ljekari imamo izvanredan odnos"

 

U razgovoru za N1Ismet Gavrankapetanović, dugogodišnji ljekar i specijalista ortopedije osvrnuo se na čitavu aktualnu situaciju u bh. zdravstvu u vrijeme pandemije korona virusa.

 

Gavrankapetanović se, između ostalog, referirao i na izjave iz Kriznog štaba KS tokom dana o tome da je "sve uredu".

 

"Slušao sam doktoricu iz Kriznog štaba koja kaže da je sve uredu. Nije ništa uredu! Ako imamo jedan život izgbuljen, nije uredu. Trebamo građanima vratiti povjerenje".

 

Dodao je važnost dobrog odnosa institucija u kriznim vremenima.

 

"Najmanje što nam sad treba je bilo kakav loš odnos među institucijama. Svaki zdravstveni radnik mora biti uvezan u sistem jer najgore što se može desiti je da dođe do nesporazuma. Danas sam najmanje kontaktirao 40 ljekara i mi ljekari imamo izvanredan odnos".

 

Još je istakao da je hitne mjere potrebno poduzeti u narednih 48 sati, jer sistem ima "feler".

 

"Sistem u ovom trenutku ima feler, dajte da ispravimo taj feler u dobroj namjeri da vratimo povjerenje građana. Imamo situaciju da je veliki broj ljudi kod kuće i ne može da pristupi sistemu. Moramo otvorenim razgovorom, bez politikanstva i zamjeranja, donositi odluke malo bolne i oštre, ali ih moramo donijeti da bi cijelom gradu bilo bolje. U narednih 48 sati poduzeti hitne mjere korekcije u sistemu. Dakle, 48 sati, hitne mjere. To su pravi sistemi koji prepoznaju grešku i koriguju je".

 

Sve o čemu je govorio dr. Gavrankapetanović, detaljno pronađite OVDJE

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još