Ne predržavaju se svi mjera

Određena mu prinudna izolacija: Umjesto u kući, pronašli ga na biciklu u drugoj opštini

Hronika06.04.20, 18:03h

Određena mu prinudna izolacija: Umjesto u kući, pronašli ga na biciklu u drugoj opštini
Navedena osoba je predata u pomenuti objekat i ostaje pod kontrolom u istom za vrijeme dok trajanja izrečene mjere izolacije, odnosno, za vrijeme koliko mu eventualno ista bude produžena, te će od nadležnog inspekcijskog organa biti sankcionisano u skladu sa zakonom

 

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) i tokom današnjeg dana nastavili su aktivnosti na provjeri poštivanja mjera izolacije izrečenih od nadležnih inspekcijskih organa.

 

Tom prilikom, između ostalog, utvrđeno je da osoba inicijala Z.G. rođen 1971 godine, sa prijavljenim mjestom prebivališta na području općine Novi Grad Sarajevo ne poštuje izrečenu mjeru izolacije, jer je provjerom na adresi konstatovano da se na istoj ne nalazi, odnosno, ne stanuje na datoj adresi, da bi potom bio pronađen na području općine Novo Sarajevo od policijskih službenika Treće PU, za vrijeme dok je vozio bicikl.

 

O navedenom su odmah upoznati nadležni inspekcijski i drugi organi, institucije i ustanove, te je istom određena mjera prinudne izolacije u objektu "Studentskog doma" na Bjelavama, a koji je odlukom Vlade Kantona Sarajevo određen objektom u kojem će se vršiti realizacija te vrste mjere.

 

Navedena osoba je predata u pomenuti objekat i ostaje pod kontrolom u istom za vrijeme dok trajanja izrečene mjere izolacije, odnosno, za vrijeme koliko mu eventualno ista bude produžena, te će od nadležnog inspekcijskog organa biti sankcionisano u skladu sa zakonom.

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će i tokom narednog perioda intenzivno nastaviti sa izvršavanjem poslova i zadataka propisanih zakonom i datih u nadležnost ovom policijskom organu od strane nadležnih organa i institucija u vezi s prevencijom širenja pandemije koronavirusa (COVID-19), uz akcenat na kontrolu poštivanja izrečenih mjera izolacije, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!