Konačno sporazum

Uklonjene prepreke za rješavanje problema zgrade u Grbavičkoj ulici na trasi Južne longitudinale

Hronika06.04.20, 17:13h

Uklonjene prepreke za rješavanje problema zgrade u Grbavičkoj ulici na trasi Južne longitudinale
Nakon izgradnje zamjenskog stambeno-poslovnog objekta srušit će se postojeći i na njegovom mjestu izgraditi kružni tok, čime će se spojiti dva dijela Južne longitudinale

 

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS) Adi Kalem i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji koja podrazumijeva realizaciju Projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta u ulici Grbavička kao zamjenske lokacije za stambeno-poslovnu zgradu u ulici Grbavička br. 62-68 koja se nalazi na trasi buduće Južne longitudinale.

 

Ministarstvo saobraćaja obezbijedilo je u Budžetu za 2020. godinu finansijska sredstva za naknadu za zemljište na kojem će se graditi budući stambeno-poslovni objekt.

 

Potpisivanjem ovog Sporazuma stekli su se, nakon više od deset godina, uslovi za pokretanje aktivnosti na realizaciji spomenutog projekta.

 

Nakon izgradnje zamjenskog stambeno-poslovnog objekta srušit će se postojeći i na njegovom mjestu izgraditi kružni tok, čime će se spojiti dva dijela Južne longitudinale. 

 

Ministarstvo saobraćaja i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo su 2019. godine potpisali Sporazum kojim se Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo povjerava realizacija poslova vezano za taj projekt, saopćeno je iz Pres-službe KS.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još