Još šest tigrova i lavova imaju iste simptome

Prvi tigar u svijetu pozitivan na koronavirus, pretpostavlja se da ga je zarazio radnik u zoološkom vrtu

Hronika06.04.20, 10:08h

Prvi tigar u svijetu pozitivan na koronavirus, pretpostavlja se da ga je zarazio radnik u zoološkom vrtu
Zoološki vrt je saopštio da je tigar počeo da pokazuje simptome bolesti 27. marta i da očekuje da će se sve životinje oporaviti

 

 

Jedan tigar u zoološkom vrtu u New Yorku pozitivan je na korona virus korona, što je prvi potvrđeni slučaj zaraze Covid-19 neke životinje u SAD i tigra u cijelom svijetu, saopštili su zvanični izvori a prenio Tanjug.

 

Američko ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je riječ o četvorogodišnjem tigru Nadia, navodeći da su simptome bolesti počeli da pokazuju još šest tigrova i lavova sa kojima je "nulti" tigar bio u kontaktu.

 

Kako prenosi AP, pretpostavlja se da je životinju zarazio radnik zoo vrta u Bronxu kod koga je registrovano prisustvo Covida-19.

 

Zoološki vrt je saopštio da je tigar počeo da pokazuje simptome bolesti 27. marta i da očekuje da će se sve životinje oporaviti.

 

Zoo vrt u Bronxu zatvoren je 16. marta u sklopu mjera zbog pandemije korona virusa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!