Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

U Trebinju zabranjena nabavka robe iz Čapljine

Biznis Klub05.04.20, 20:20h

U Trebinju zabranjena nabavka robe iz Čapljine
Zapovijed je donio zapovjednik Štaba Mirko Ćurić, a ostaje na snazi do srijede, 8. aprila do 20 sati

 

Svim privrednim subjektima na području grada Trebinja zabranjeno je prodajne objekte opskrbljivati robom iz općine Čapljina, gdje je potvrđena prisutnost koronavirusa, naredba je gradskog Štaba za vanredne situacije.

 

Zapovijed je donio zapovjednik Štaba Mirko Ćurić, a ostaje na snazi do srijede, 8. aprila do 20 sati, s mogućnošću produženja dok se ne utvrdi epidemiološka situacija u općini Čapljina, javlja Srna a prenose mediji.

 

Svim osobama koje imaju prebivalište/boravište na području Trebinja zabranjeno je kretanje izvan područja grada do srijede, 8. aprila do 20 sati. Zabrana se ne odnosi na osobe koje posjeduju dozvolu za kretanje izdanu od MUP-a ili potvrdu o potrebi kretanja zbog neometanog obavljanja procesa rada izdanu od poslodavca.

 

Sve osobe koja ulaze na područje grada Trebinje dužne su dolazak najaviti na broj 121, uz obrazloženje razloga dolaska. Svi privredni subjekti koji posluju na teritoriji grada Trebinja dužni su najaviti prijem robe gradskom Štabu za vanredne situacije Grada Trebinja na broj 121.

 

Prijem robe isključivo se može izvršiti uz prisutnost predstavnika gradskog Štaba za vanredne situacije, uz prethodnu najavu tačne satnice dolaska robe.

 

Ova naredba stupa na snagu danas, a bit će objavljena u "Službenom glasniku" grada Trebinja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!