Fahrudin Solak upozorio

Odluka da starijim osobama dozvolimo izlazak nije poziv za šetnju, ostali neka ne izlaze u tom periodu

Hronika05.04.20, 19:10h

Odluka da starijim osobama dozvolimo izlazak nije poziv za šetnju, ostali neka ne izlaze u tom periodu
Ukoliko vidimo da se mjere ne poštuju morat ćemo donijeti druge naredbe, zabraniti ostalim građanima u tom periodu izlazak ili ukinuti dozvolu izlaska penzionerima, rekao je Solak

 

Odluka da osobama starijim od 65 godina dozvolimo izlazak kako bi obavili obaveze nije poziv za šetnju - rekao je načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite FBiH Fahrudin Solak danas na konferenciji za medije predstavnika federalnih institucija.

 

Solak je istaknuo da je sve spremno za aktivnosti koje počinju sutra i koordinirano sa prije svega s MUP-om koji će sve aktivnosti nadzirati.

 

- Tu prije svega mislim na kontrolu izlaska osoba starijih od 65 godina. Ovo nije dozvola za šetnju, već dozvola da obave svoje obaveze u trgovinama, poštama i slično. Zamolili smo ostale građane da u tom periodu ne izlaze. Ukoliko vidimo da se mjere ne poštuju morat ćemo donijeti druge naredbe, zabraniti ostalim građanima u tom periodu izlazak ili ukinuti dozvolu izlaska penzionerima - objasnio je Solak.

 

Apelovao je još jedanput na građane da sutra do 12.00 sati ne izlaze, kao i na penzionere koji imaju mogućnost da penzije preuzmu putem prijatelja ili člana porodice.

 

Napomenuo je da večeras slijeće avion iz Švedske, a sutra autobus iz Francuske, sa bh. građanima koji će morati proći kroz obavezni karantin.

 

- Sve je organizovano, karantin spreman, sigurnosni elementi za dolazak tih ljudi su poduzeti. Vidjet ćemo da na graničnim prijelazima pod kontrolom Federalne uprave za inspekcijske poslove napravimo punktove gdje ćemo imati mogućnost trijaže za sve putnike - rekao je Solak i dodao da se nada da će poduzete mjere kao i do sada nastaviti davati rezultate.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još