Sve ide po planu

Radovi na tunelu 'Hranjen' odvijaju se 24 sata bez prestanka, uz stroge mjere zaštite

Hronika05.04.20, 18:40h

Radovi na tunelu 'Hranjen' odvijaju se 24 sata bez prestanka, uz stroge mjere zaštite
Radnici na gradilište tunela Hranjen dolaze iz različitih krajeva BiH, što u trenutnoj situaciji nalaže poseban oprez. Svi su dodatno edukovani zbog ove situacije sa pandemijom, upućeni na sve mjere koje trebaju poduzeti, uključujući i preporuke za što manje kontakata, naglasio je Ajanović

 

Radovi na izgradnji tunela „Hranjen“, kao dijela buduće brze ceste Goražde – Sarajevo, bez obzira na pandemiju koronavirusa teku planiranom dinamikom – potvrdio je tehnički rukovodilac gradilišta Enes Ajanović.

 

Po njegovim riječima, radovi na gradnji tunela se odvijaju bez bilo kakvih zastoja.

 

- Radimo 24 sata, bez ikakvih problema. Na gradilištu je situacija normalna. Do sada je iskopano oko 470 metara glavne cijevi tunela Hranjen. Radovi se odvijaju potpuno prema dinamici i utvrđenom planu, u zavisnosti od tvrdoće stijene koja je na našoj, južnoj strani, i dalje meka i s te strane postoje ograničenja. Naš korak od toga zavisi, što je mekša stijena moramo ići kraćim korakom, kad je stijena tvrđa idemo dužim korakom – pojasnio je Ajanović.

 

Dodao je da je najvažnije da tokom radova nema nikakvih procesnih zastoja te da su, u skladu sa pandemijom koronavirusa, poduzete sve mjere zaštite   

 

- Menadžment Euro-Asfalta, kao društveno odgovorne kompanije, još od samog početka pandemije u BiH donio je odluku o formiranju kriznog štaba koji je donio čitav niz mjera na očuvanju zdravlja zaposlenika i poduzima i daljnje mjere na njihovoj zaštiti, u smislu podizanja higijenskih uslova na samom gradilištu – pojasnio je Ajanović,

 

Dodao je da su donesene i mjere o restrikciji ulaza na gradilište.

 

- Riječ je o potpunoj kontroli ulaska i izlaska radnika i svog ostalog osoblja koje mora dolaziti na gradilište, uključujući i naše dobavljače. I od njih smo tražili da poštuju i primjene zaštitne mjere, od striktnog nošenja maski, rukavica i druge zaštitne opreme. Radnici na gradilište tunela Hranjen dolaze iz različitih krajeva BiH, što u trenutnoj situaciji nalaže poseban oprez. Svi su dodatno edukovani zbog ove situacije sa pandemijom, upućeni na sve mjere koje trebaju poduzeti, uključujući i preporuke za što manje kontakata – naglasio je Ajanović.

 

Izgradnja tunela „Hranjen“ najzahtjevniji je dio projekta buduće brze ceste Goražde – Sarajevo, a njegovom realizacijom udaljenost dva grada bit će smanjena sa 96 na 56 km.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!