Preusmjerili sredstva

Vlada FBiH stavila van snage odluku o raspodjeli 21 miliona KM, evo šta će uraditi s novcima

Front05.04.20, 11:30h

Vlada FBiH stavila van snage odluku o raspodjeli 21 miliona KM, evo šta će uraditi s novcima
Vlada FBiH će ova sredstva preusmjeriti na Federalno ministarstvo zdravstva za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa - COVID 19

 

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog premijera Federacije BiH Fadila Novalića stavila van snage odluku o raspodjeli 21 miliona KM nižim nivoima vlasti i fondovima - kantonima općinama i gradovima i ta sredstva preusmjerila za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa – COVID 19.

 

Federalno ministarstvo finansija je zaduženo da 21 milion KM s Tekućeg transfera drugim nivoima vlasti i fondovima - kantonima i općinama usmjeri u Tekuću rezervu Vlade FBiH, a Vlada FBiH će ova sredstva preusmjeriti na Federalno ministarstvo zdravstva za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa - COVID 19, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još