nakon brojnih reakcija

Čampara: Odluka Vlade FBiH o raspodjeli sredstava će biti poništena

Front04.04.20, 18:37h

Čampara: Odluka Vlade FBiH o raspodjeli sredstava će biti poništena
"Najpoštenije bi bilo da sredstva idu u stabilizacijski fond, pomoć privredi je najbolja pomoć i općinama", kazao je Čampara

 

Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je za N1 da će odluka o raspodjeli sredstava Vlade FBiH gradovima i općinama biti poništena.

 

 "Najpoštenije bi bilo da sredstva idu u stabilizacijski fond, pomoć privredi je najbolja pomoć i općinama", kazao je Čampara.

 

Podsjetimo, Federalna vlada je donijela dvije odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu na poziciji tekućih transferi drugim nivoima vlasti i fondovima.

 

Prvom odlukom je, na ime dodjele finansijske pomoći budžetima kantona u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanacije posljedica nastalih usljed proglašene pandemije, dodijeljeno 9.800.000 KM.

 

Druga odluka, vrijedna 11.200.000 KM, odnosi se za pomoć budžetima gradova i općina u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanaciji posljedica nastalih usljed proglašene pandemije.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još