oštra reakcija iz GO SDP BiH Tuzla

Sramotno i bezobzirno je da Odlukom Gradu Tuzli nije dodjeljena niti jedna jedina konvertibilna marka

Front04.04.20, 15:11h

Sramotno i bezobzirno je da Odlukom Gradu Tuzli nije dodjeljena niti jedna jedina konvertibilna marka
Tuzla i Tuzlaci ne zaslužuju ovakav sramotan odnos Vlade FBiH prema njima, te ih s toga pozivamo da navedene Odluke promjene i da sredstva podjele svim općinama i gradovima u skladu sa vlastitim kriterijima

 

Nakon odluke Vlade FBiH o podjeli novca za borbu protiv korona virus, pristižu reakcije. U nastavku slijedi saopćenje GO SDP BiH Tuzla. 

 

Tuzla i Tuzlaci su navikli na maćehinski odnos Vlade FBiH prema njima, ali jučerašnjim činom Vlada FBiH je pokazala da ne poštuje i ponižava Tuzlu i njene građane.


U ovom teškom vremenu pandemije korona virusa koja pogađa cijeli svijet, kada svakoj lokalnoj zajednici treba pomoć, Vlada FBiH donosi Odluku kojom nepravedno, mimo kriterija vrši raspodjelu sredstava nižim nivoima vlasti.


Nevjerovatno, sramotno i bezobzirno je da tom Odlukom Gradu Tuzli nije dodjeljena niti jedna jedina konvertibilna marka. Iako je Tuzla, kao jedan od najvećih gradova u FBiH sa preko 110.000 stanovnika, prema kriterijima koje je Vlada FBiH objavila, trebala dobiti oko 800000 KM  namjenjenih za pomoć u suzbijanju širenja zaraze.


Tuzla i Tuzlaci ne zaslužuju ovakav sramotan odnos Vlade FBiH prema njima, te ih s toga pozivamo da navedene Odluke promjene i da sredstva podjele svim općinama i gradovima u skladu sa vlastitim kriterijima.


Ovim putem još jednom apelujemo na Tuzlake da se pridržavaju propisanih mjera kriznih štabova za spriječavanje širenja zaraze. 


Ostanimo kući - poručuju iz Press službe GO SDP BiH Tuzla.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još