Zatvoreni svi prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH

Na GP Bosanska Gradiška duge kolone teretnih vozila na ulazu u BiH

Hronika03.04.20, 08:14h

Na GP Bosanska Gradiška duge kolone teretnih vozila na ulazu u BiH
Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine

 

Zbog niskih jutarnjih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu. Izdvajaju se dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

 

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

 

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega će se na mjestu izvođenja radova saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

 

Na GP Bosanska Gradiška duge su kolone teretnih vozila na ulazu u BiH.

 

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

 

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

 

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

 

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati.

 

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!