vrše se kontrole

Vilsonovo puno šetača bez maski, sarajevska policija piše kazne od 500 KM

Hronika02.04.20, 13:25h

Vilsonovo puno šetača bez maski, sarajevska policija piše kazne od 500 KM
Istom naredbom propisana je socijalna distanca od 1,5 metar

 

Sarajevska policija počela je kontrolisati i kažnjavati građane koji se kreću bez zaštitne maske za lice, a što je naredba Federalnog štaba civilne zaštite od nedjelje 29. marta.  

 

Istom naredbom propisana je socijalna distanca od 1,5 metar.

 

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP KS potvrdio je da policija vrši kontrole i da se pišu kaznu od 500 KM za nepostupanje po naredbi Federalnog štaba CZ. 

 

Više čitalaca javilo se Novinskoj agenciji Patria navodeći da je Vilsonovo šetalište danas puno šetača koji ne nose maske, a ne poštuje se ni socijalna distanca. Fotoreporter Patrije se uvjerio da je situacija alarmantna, šetači ne održavaju distancu, sjede zajedno na klupi, šetaju i džogiraju bez maski, šetaju kućne ljubimce bez zaštitne maske.  

 

Iako je veliki broj savjesnih građana koji se pridržavaju propisanih mjera, postoje i oni koji se oglušuju na naredbe. Sarajevska policija pojačat će kontrolu lokaliteta na kojima se okuplja veći broj građana. 

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još