Određen joj pritvor

Uhapšena srpska novinarka zbog pisanja o situaciji u novosadskoj bolnici

Hronika02.04.20, 09:01h

Uhapšena srpska novinarka zbog pisanja o situaciji u novosadskoj bolnici
Iz Kliničkog centra Vojvodine reagirali su nakon objavljivanja teksta, obavijestivši tužiteljstvo i policiju, i optuživši novinarku da je tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove

 

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić uhapšena je u srijedu te joj je određen 48-satni pritvor zbog sumnje da bi mogla ponoviti kazneno djelo objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede.

 

Lalić je uhapšena zbog članka objavljenog na portalu Nova.rs "KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre" u kojem je Lalić, među ostalim, navela da Klinički centar Vojvodine ima problem s "hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno kaotičnim uvjetima rada u vrijeme pandemije".

 

Iz Kliničkog centra Vojvodine reagirali su nakon objavljivanja teksta, obavijestivši tužiteljstvo i policiju, i optuživši novinarku da je tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove, navodi Nova.rs.

 

Glavni i odgovorni urednik portala Veselin Simonović izjavio je da je Ana Lalić vrhunski profesionalac kojeg niko neće ušutkati, kao ni ostalih 80 novinara i urednika portala Nova.rs.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook