ODLUKA DOSTAVLJENA UPOSLENICIMA

Potpuni krah: Hoteli 'Evropa' i 'Holiday' otpuštaju.. Likvidnost firme dovedena u pitanje!

Biznis Klub01.04.20, 20:40h

Potpuni krah: Hoteli 'Evropa' i 'Holiday' otpuštaju.. Likvidnost firme dovedena u pitanje!
U odluci koja je tim povodom danas dostavljena radnicima navodi se da su zbog vanrednog stanja u zemlji i zabrane rada ovoj djalatnosti radnici hotela poslani na čekanje 15. marta, ali je to za posljedicu imalo ugrožavanje likvidnosti firme Europa d.o.o.

 

 

 

Turizam u BiH našao se prvi na udaru zbog pandemije koronavirusa i restriktivnih mjera koje su potom stupile na snagu, a to se  u velikoj mjeri odrazilo na poslovanje bh. hotela. Jedna od najjačih domaćih kompanija "Europa" d.o.o., koja obuhvata hotele "Evropa" i "Holiday", zbog svega toga morala je otpustiti sve svoje radnike zaposlene na određeno ili po ugovoru o djelu.


U odluci koja je tim povodom danas dostavljena radnicima navodi se da su zbog vanrednog stanja u zemlji i zabrane rada ovoj djalatnosti radnici hotela poslani na čekanje 15. marta, ali je to za posljedicu imalo ugrožavanje likvidnosti firme Europa d.o.o.


U odluci se dalje navodi i sljedeće: 


"Da bismo sačuvali opstanak naše firme, mi smo prinuđeni da radnike koji su zaposleni u našem društvu na određeno radno vrijeme, privremeno, odnosno do stabilizacije situacije u našoj zemlji, pošaljemo na biro za zapošljavanje od 1. aprila 2020. godine.


Služba za zapošljavanje raspolaže velikim budžetom kreiranim za ove vanredne situacije te će radnici imati mogućnost da ostvaruju mjesečna primanja sve dok se stanje ne normalizira. Radnici će kad se ukine vanredno stanje biti pozvani da se vrate na svoja radna mjesta - navodi se također u odluci menadžmenta kompanije "Europa" d.o.o. Sarajevo. 

 

radnici-otkaz-hotel-europe

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još