I on se oglasio

Mesihović od zdravstvenih ustanova zatražio neophodnu dokumentaciju

Hronika01.04.20, 15:54h

Mesihović od zdravstvenih ustanova zatražio neophodnu dokumentaciju
U tom pogledu naglašava da „federalni ministar zdravstva od svih zdravstvenih ustanova sa područja Federacije traži da dostave dokumentaciju za provjeru laboratorijske izolacije i identifikaciju uzročnika korona virusa“

 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović zatražio je od zdravstvenih ustanova, koje obavljaju laboratorijsku dijagnostiku, da hitno dostave Federalnom ministarstvu zdravstva dokumentaciju za verifikaciju mikrobiološke djelatnosti.

 

- Ovakvo postupanje naložio sam nakon što sam primio akt Federalnog ministarstva u kojem stoji da nijedna zdravstvena ustanova u Federaciji BiH nema rješenje za obavljanje mikrobiološke djelatnosti što, između ostalog, podrazumijeva identifikacije uzročnika zaraznih bolesti radi utvrđivanja dijagnoze – potvrdio je Feni Mesihović.

 

U tom pogledu naglašava da „federalni ministar zdravstva od svih zdravstvenih ustanova sa područja Federacije traži da dostave dokumentaciju za provjeru laboratorijske izolacije i identifikaciju uzročnika korona virusa“.  

 

- To je potrebno da urade zdravstvene ustanove kako bi se njihov rad i postupanje u aktuelnoj situaciji u vezi korona virusa uveo u zakonske okvire – dodao je Mesihović.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!