nakon sinoćnjeg ubistva u hadžićima

Osumnjičeni za ubistvo dao iskaz istražiteljima: Ubio sam ga jer mi se zamračilo pred očima

Hronika01.04.20, 12:33h

Osumnjičeni za ubistvo dao iskaz istražiteljima: Ubio sam ga jer mi se zamračilo pred očima
Advokat osumnjičenog Timura Kadića, Omar Mehmedbašić kaže za će tražiti vještačenje svog branjenika koji od ranije ima psihičkih tegoba



- Ubio sam Halima jer mi se zamračilo pred očima, samo je dio iskaza koji je u sarajevskoj policiji, u prisustvu advokata Omara Mehmedbašića, dao 41-godišnji Timur Kadić koji se tereti da je nožem, sinoć, na farmi pilića u hadžićkom naselju Ramići, kod naselja Pazarić, općina Hadžići ubio 67-godišnjeg Halima Buljubašića.

 

- On se, od ranije, tereti da je zapalio sedam kladionica, jer je smatrao da je kocka štetna. I sada, kao i tada, tvrdim da ovaj čovjek ima psihičkih problema, tako da ću tražiti da se uradi vještačenje. On se posljednju godinu liječio na Klinici u Jagomiru. Nije normalno da ubije čovjeka kojeg nikada nije vidio i bez ikakvog razloga, rekao je za Oslobođenje Kadićev advokat Omar Mehmedbašić,

 

Kadić je, navodno, jučer iza 17 sati otišao do radnje na farmi pilića, te je u jednom momentu došlo do svađe a potom i tuče njega i Buljubašića. Kadić je u jednom momentu nožem u vrat ubo 67-godišnjaka, koji je ubrzo preminuo.

 

Istragu u ovom predmetu vode sarajevska policija i Tužilaštvo gdje će osumnjičeni danas biti predat.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još